Specials

  • Covid-19 Special (1) en (2) met bijbehorende literatuurverwijzingen bij deel 1 en 2, Désirée L. Röver, oktober-november 2021, 18 p.
  • Dementie anders bezien diverse auteurs, februari 2018, 36 p.
  • Euthanasie diverse auteurs, maart 2017, 32 p. Zelfdoding bezien vanuit bezien vanuit de overheid en diverse spirituele ervaringsdeskundigen
  • Kanker en de mogelijkheden deel 1 en deel 2 diverse auteurs, maart 2016, 53 p.
  • Kanker, en NU? diverse auteurs, april 2015, 37 p. Kanker belicht vanuit vier alternatieve invalshoeken: kritisch historisch, spiritueel psychologisch, nieuwe alternatieve behandelmethoden en persoonlijke ervaringen. Pleidooi voor mee aandacht voor andere opties dan de reguliere chemokuren e.d.
  • Begraven of cremeren? diverse auteurs, dec 2014, 24 p. De spirituele aspecten rondom overlijden: Wat gebeurt er met de ziel? Kunnen nabestaanden iets voor de overledene doen?
  • Kritisch vaccineren diverse auteurs, sep 2013, 31 p. Een gezond lichaam inenten met verzwakte ziekteverwekkers om het werkelijk krijgen van de ziekte te voorkomen. Dát is het doel van vaccinatie. Het werkt, zegt men, maar negeert de bijwerkingen en de risico's. (Pdf sturen we op aanvraag toe.)
  • De vergeten kant van orgaandonatie diverse auteurs, mei 2013, 32 p. In het maatschappelijk debat over postmortale orgaandonatie wordt structureel één kant niet belicht: de kant van de degene van wie het orgaan is/was. De zgn. hersendode, de man of vrouw die nog niet dood is en waar de artsen ingrepen op uitvoeren om de organen goed te kunnen 'oogsten'. 

Divers 

Germaanse Geneeskunde

Vaccineren

Gezondheid

Voeding

Spiritualiteit & psychologie 

Greep uit de columns

Klimaat en milieu

Archief

In de loop van dertig jaar heeft Spiegelbeeld honderden artikelen gepubliceerd over talloze onderwerpen. De bijdragen zijn deels afkomstig van vaste schrijvers voor Spiegelbeeld, maar voor een belangrijk deel ook van mensen die eenmalig, of enkele keren, de pen in de hand hebben genomen en kopij hebben ingestuurd. Om een indruk te geven van deze diversiteit zijn een aantal artikelen op onze archiefpagina geplaatst. 

Missie

Het doel van Spiegelbeeld is om mensen op een breed terrein te informeren over onderwerpen die iedereen aan gaan. Bewustwording dus. Bewustwording op het vlak van voeding en gezondheid, maar ook op het vlak van spiritualiteit, de samenhang tussen lichaam en geest, natuur en maatschappij, mens en kosmos. "Be the change!", oftewel, laten we met zijn allen het verschil maken en een steentje bijdragen aan een harmonieuze wereld. 

Praktisch

Spiegelbeeld verschijnt iedere maand, behalve in juli-augustus, dan is er één nummer. Het blad is verkrijgbaar in ruim 1000 winkels. Een los exemplaar kost € 7,25. De prijs voor een jaarabonnement (11 nummers) bedraagt € 68,75 voor abonnees binnen Nederland en België, € 120,00 voor abonnees binnen en buiten Europa. Proefabonnementen binnen Nederland en België zijn ook mogelijk: 3 nummers voor € 18,50. Bij een abonnement ligt de nieuwe Spiegelbeeld voor het eind van de maand bij u in de bus.
Aanmelden kan via deze link of bel 06-29218203.